Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Πτώση της ανεργίας & δημιουργία 400.000 θέσεων εργασίας πέρυσι

Η οικονομία δημιούργησε καθαρά κάτι παραπάνω από 400.000 νέες θέσεις εργασίας στο 2014. Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο η ανεργία στην Ισπανία υποχώρησε στο 23,7%.

Ισπανία: Πτώση της ανεργίας & δημιουργία 400.000 θέσεων εργασίας πέρυσι
Ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία μειώθηκε κάθετα το 2014, καταγράφοντας την μεγαλύτερη ετήσια πτώση σε αριθμό ανέργων από το 1998, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Τα στοιχεία αποτελούν ένδειξη ότι η σταθερή δημιουργία θέσεων εργασίας και η έντονη ακόμη (αν και μειωμένη συγκριτικά) μετανάστευση ατόμων στην παραγωγική ηλικία, έχουν συνεισφέρει την ταχύτερη της αναμενόμενης βελτίωση όσον αφορά την αγορά εργασίας της χώρας και τις προοπτικές της.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 64.405 στους 4,45 εκατομμύρια επιδοτούμενους, τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον Νοέμβριο. Ο εποχικά προσαρμοσμένος αριθμός των αιτήσεων μειώθηκε επίσης, επί πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Η ισπανική οικονομία βελτιώνεται σταθερά από τα μέσα του 2013 που εξήλθε από την ύφεση και οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης 2% ή και παραπάνω φέτος.

Το ΑΕΠ αναπτύχθηκε 0,5% στο τρίμηνο έως τον Δεκέμβριο, ένα σχετικά υψηλό επίπεδο για τα δεδομένα της ευρωζώνης.

Στα δύο τελευταία χρόνια, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στην Ισπανία μειώθηκαν κατά μισό εκατομμύριο, με πτώση 253.627 στην περσινή χρονιά μόνο. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το στοιχείο ότι η κατάργηση θέσεων εργασίας είχε συνεχιστεί το 2013, ενώ η οικονομία δημιούργησε καθαρά κάτι παραπάνω από 400.000 νέες θέσεις εργασίας στο 2014.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο η ανεργία στην Ισπανία υποχώρησε στο 23,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v