Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Σε επίπεδα ρεκόρ η παραγωγή πετρελαίου

Σε νέο ιστορικά υψηλά επίπεδα ανήλθε η παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία το 2014, στα 10,58 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Κάτω από τα 56 δολάρια το βαρέλι διολισθαίνει το Brent, σε νέο χαμηλό πεντέμισι ετών.

Ρωσία: Σε επίπεδα ρεκόρ η παραγωγή πετρελαίου

Η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας το 2014 ανήλθε σε επίπεδο ρεκόρ για την μετασοβιετική εποχή, στα 10,58 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Σε σχέση με το προηγούμενο έτος η παραγωγή σημείωσε άνοδο 0,7%.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου το Δεκέμβριο ανήλθε στα 10,67 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας της χώρας, οι μικροί παραγωγοί, κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα, αύξησαν την παραγωγή τους κατά 11%.

Εν τω μεταξύ οι εξαγωγές αργού πετρελαίου από την Transneft υποχώρησαν 5% στους 195,5 εκατομμύρια τόνους, εξαιτίας της αύξησης της εγχώριας ζήτησης και απεργιών στα διυλιστήρια.

Οι εξαγωγές στην Κίνα ανήλθαν στο νέο ιστορικό υψηλό των 22,6 εκατομμυρίων τόνων, αυξημένες κατά 43% σε ετήσια βάση.

Σε χαμηλό πεντέμισι ετών το αργό

To αργό πετρέλαιο υποχώρησε την Παρασκευή στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2009.

Η τιμή του πετρελαίου Brent σημείωσε πτώση ως και 3,2%, στα 55,48 δολάρια το βαρέλι. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Μάιο του 2009. Η ευρωπαϊκή ποικιλία του αργού έχει καταγράψει απώλειες 48% φέτος.

Η τιμή του πετρελαίου WTI διολίσθησε ως και 1,8% χαμηλότερα στα 52,32 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από τον Μάιο του 2009. Αυτήν την εβδομάδα οι τιμές έχουν υποχωρήσει 4,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v