Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Σε ισχύ ο νόμος που απαγορεύει το Uber

Ειδικοί αστυνομικοί για τα ταξί με την ονομασία «Boers» θα ξεκινήσουν επιχειρήσεις για τον εντοπισμό οδηγών και την κατάσχεση αυτοκινήτων.

Γαλλία: Σε ισχύ ο νόμος που απαγορεύει το Uber

Η γαλλική κυβέρνηση εξέδωσε την Τετάρτη διάταγμα που θέτει σε ισχύ απαγορεύσεις και πρόστιμα για υπηρεσίες διαμοιρασμού αυτοκινήτου που χρησιμοποιούν οδηγούς χωρίς επαγγελματική άδεια, όπως το Uber.

Όπως μεταδίδει η WSJ, ειδικοί αστυνομικοί για τα ταξί με την ονομασία «Boers» θα ξεκινήσουν επιχειρήσεις για τον εντοπισμό οδηγών και την κατάσχεση αυτοκινήτων.

Οι εισαγγελικές αρχές μπορεί να επιβάλλουν και μηνύσεις κατά εταιρειών όπως το Uber, με πρόστιμο 300.000 ευρώ και δύο χρονιά φυλακή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Pierre-Henry Brandet.

«Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να γίνει σεβαστός ο νόμος» σημείωσε ο κ. Brandet. «Αν υπάρξουν παραβιάσεις, θα απαγγελθούν κατηγορίες» πρόσθεσε.

Το Uber ανακοίνωσε από την πλευρά του πως θα συνεχίσει την λειτουργία της υπηρεσίας Uberpop μέχρι να λάβει εντολή από δικαστήριο πως πρέπει να σταματήσει. Στελέχη της εταιρείας εκτιμούν πως ο νέος νόμος συντάχθηκε πρόχειρα κάτω από την πίεση των εταιρειών ταξί και υποστηρίζουν πως παραβιάζει το σύνταγμα της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v