Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Greenspan: H βουτιά στο αργό δεν θα επηρεάσει την Fed

Ο Αlan Greenspan υποστήριξε πως η δομή της αγοράς πετρελαίου έχει αλλάξει, τονίζοντας πως ο ΟΠΕΚ έχει πάψει να λειτουργεί. Ο ίδιος τόνισε πως είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς αυτήν την στιγμή ποια θα είναι η νέα τιμή ισορροπίας στο αργό.

Greenspan: H βουτιά στο αργό δεν θα επηρεάσει την Fed

Η πτώση στις τιμές του πετρελαίου δεν πρόκειται να επηρεάσει την πολιτική της Fed για τα επιτόκια, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Alan Greenspan.

Ο ίδιος τόνισε πως η δομή της αγοράς πετρελαίου έχει αλλάξει, τονίζοντας πως ο ΟΠΕΚ έχει πάψει να λειτουργεί. Ο κ. Greenspan απέδωσε αυτήν την δομική αλλαγή στην παραγωγή πετρελαίου από σχιστόλιθο.

Όσον αφορά την μελλοντική τιμή του πετρελαίου, ο πρώην επικεφαλής της Fed υποστήριξε πως στο σημείο που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για να υπολογίσει κανείς που θα σταθεροποιηθεί η τιμή του αργού.

 «Βλέπουμε μια σημαντική μείωση στις επενδύσεις αυτήν την στιγμή, μεγάλες μειώσεις στις εξορύξεις. Μέχρι να καταλάβουμε προς τα πού κινούνται όλα αυτά, δεν νομίζω πως ξέρουμε που είναι η τιμή ισορροπίας του αργού πετρελαίου» είπε ο κ. Greenspan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v