ΟΠΕΚ: Σε χαμηλό έξι μηνών η παραγωγή τον Δεκέμβριο λόγω Λιβύης

Η παραγωγή υποχώρησε στα 29,98 εκατ. βαρέλια την ημέρα από 30,25 εκατ. τον Νοέμβριο. Στην Λιβύη η παραγωγή έπεσε στα 400.000 βαρέλια την ημέρα στο τέλος του Δεκεμβρίου από 800.000 στην αρχή του μήνα.

ΟΠΕΚ: Σε χαμηλό έξι μηνών η παραγωγή τον Δεκέμβριο λόγω Λιβύης

H παραγωγή αργού πετρελαίου από τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ υποχώρησε κατά 270.000 βαρέλια την ημέρα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με έρευνα του Reuters. 

Ειδικότερα η παραγωγή υποχώρησε στα 29,98 εκατ. βαρέλια την ημέρα από 30,25 εκατ. τον Νοέμβριο. Είναι η πρώτη φορά από τον Ιούνιο που διολισθαίνει κάτω από τον στόχο των 30 εκατ. βαρελιών την ημέρα. 

Η έρευνα που βασίζεται σε στοιχεία από ναυτιλιακές, πετρελαϊκές εταιρείες, μέλη του ΟΠΕΚ και συμβουλευτικές, δείχνει πως η αναταραχή στη Λιβύη οδηγεί χαμηλότερα την παραγωγή παρά την απόφαση των μελών του ΟΠΕΚ στην Βιέννη να κρατήσουν σταθερά τα επίπεδα.

«Ο ΟΠΕΚ στην Βιέννη δεν αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής, αλλά η παραγωγή από την Λιβύη μειώνεται και η κατάσταση στη χώρα γίνεται χειρότερη κάθε ημέρα» δήλωσε στο Reuters αναλυτής της Petromatrix.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v