Βρετανία: Υποχωρεί ο ρυθμός αύξησης στις τιμές των κατοικιών

Τον Δεκέμβριο καταγράφηκε μηνιαία αύξηση 0,2%. Σε ετήσια βάση η αύξηση των τιμών μειώθηκε στο 7,2% από 8,5% τον Νοέμβριο.Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών μειώνεται σταθερά από τον Ιούνιο, όταν είχε καταγραφεί άνοδος 11,8%.

Βρετανία: Υποχωρεί ο ρυθμός αύξησης στις τιμές των κατοικιών

Oι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων δεκατριών μηνών, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών της Nationwide.

Όπως μεταδίδουν οι FT, τον Δεκέμβριο καταγράφηκε μηνιαία αύξηση 0,2%. Σε ετήσια βάση η αύξηση των τιμών μειώθηκε στο 7,2% από 8,5% τον Νοέμβριο. Στο τέταρτο τρίμηνο ο ετήσιος πληθωρισμός έπεσε στο 8,3% από 10,5% το προηγούμενο.

Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών μειώνεται σταθερά από τον Ιούνιο, όταν είχε καταγραφεί άνοδος 11,8%.

Σημάδια επιβράδυνσης δείχνει και η αγορά του Λονδίνου, με τις τιμές να αυξάνονται το τέταρτο τρίμηνο κατά 17,8% σε σχέση με 21% το προηγούμενο τρίμηνο.

Την επιβράδυνση της αγοράς κατοικιών επιβεβαιώνουν και στοιχεία από το κτηματολόγιο. Οι τιμές στην Ουαλία και στην Αγγλία υποχώρησαν ελαφρά τον Νοέμβριο. Ο ετήσιος πληθωρισμός στις κατοικίες έπεσε στο 7,1% το Νοέμβριο από 7,3% τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v