Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Άντλησε 7,3 δισ. με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο

Θετική έκπληξη από τη σημερινή δημοπρασία της Ιταλίας. Η Ρώμη άντλησε συνολικά 7,34 δισ. ευρώ στο ανώτερο εύρος του στόχου. Σε ιστορικό χαμηλό υποχώρησε το επιτόκιο για τα 10ετή χαρτιά.

Ιταλία: Άντλησε 7,3 δισ. με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δημοπρασία ομολόγων της Ιταλίας, παρά τη νευρικότητα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά ομολόγων του Νότου με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Η Ιταλία άντλησε συνολικά 7,34 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία κρατικών τίτλων, στο ανώτερο εύρος του στόχου της ενώ το κόστος δανεισμού για τα 10ετή χαρτιά υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό. 

Συγκεκριμένα, η Ιταλία άντλησε 2,996 δισ. ευρώ από 10ετείς τίτλους, με μέση απόδοση 1,89% έναντι 2,08% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία που είχε γίνει στα τέλη Νοεμβρίου. Η βελτίωση των συνθηκών κατά τον τελευταίο χρόνο είναι αξιοσημείωτη. Στην τελευταία δημοπρασία του 2013, η Ιταλία είχε πουλήσει 10ετή ομόλογα με μέση απόδοση 4,11%. 

Από τη σημερινή δημοπρασία, η Ιταλία άντλησε επίσης 2,846 δισ. ευρώ από 5ετή ομόλογα με μέση απόδοση 0,98% και 1,5 δισ. ευρώ από ομόλογα κυμαινόμενου επιτοκίου λήξεως το Δεκέμβριο του 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v