Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Αντιμέτωπη με απώλειες $800 εκατ. από BES

H Goldman Sachs και οι πελάτες της μπορεί να χάσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από δάνειο που χορήγησε στην Banco Espirito Santo. Πως άλλαξε τα δεδομένα απόφαση της Τράπεζας της Πορτογαλίας.

Goldman Sachs: Αντιμέτωπη με απώλειες $800 εκατ. από BES

Η Goldman Sachs ετοιμάζεται για κόντρα με την Τράπεζα της Πορτογαλίας σχετικά με την αποπληρωμή δανείου 835 εκατ. δολαρίων που χορήγησε στην Banco Espirito Santo, εβδομάδες πριν την κατάρρευση της πορτογαλικής τράπεζας.

Το τετραετές δάνειο, το οποίο προετοιμάστηκε από το χρηματοοικονομικό όχημα της τράπεζας με την ονομασία Oak Finance Luxembourg, μεταφέρθηκε τον Αύγουστο στην «καλή τράπεζα» που δημιουργήθηκε μετά την χρεοκοπία της BES. Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα, η Τράπεζα της Πορτογαλίας αποφάσισε ότι η μεταφορά ήταν λάθος και ότι το δάνειο πρέπει να παραμείνει στην «κακή τράπεζα».

Όπως επισημαίνει η WSJ, η απόφαση σημαίνει ότι η Goldman Sachs και οι πελάτες της μπορεί να χάσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από επενδύσεις σε τίτλους της Oak Finance που καλύπτονται από το δάνειο, καθώς τα στοιχεία ενεργητικού στην «κακή τράπεζα» δεν αποτιμούνται πάνω από 100 εκατ. δολάρια.

Επιπλέον, η κίνηση της κεντρικής τράπεζας της χώρας τοποθετεί σε μειονεκτική θέση τους ομολογιούχους μειωμένης εξασφάλισης της BES, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει ήδη νομικές διαδικασίες για να βελτιώσουν τα χρήματα που θα λάβουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v