Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα $45 δισ. η αξία της «κινεζικής Apple» Xiaomi

Η αποτίμηση της Xiaοmi στα 45 δισ. δολάρια την ανεβάζει στην πρώτη θέση μεταξύ των τεχνολογικών εταιρειών που βρίσκονται εκτός χρηματιστηρίου, πάνω από το Uber.

Στα $45 δισ. η αξία της «κινεζικής Apple» Xiaomi

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων Xiaomi έγινε και επίσημα το τεχνολογικό startup με την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία, μετά την ανακοίνωση πως άντλησε 1,1 δισ. δολάρια από επενδυτές.

O πρόεδρος της Xiaomi, Lin Bin, ανακοίνωσε στο Facebook ότι στον νέο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν οι DST, All-Stars Investment, DST, GIC, Hopu Fund και Υunfeng Capital. «Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης είναι μια επιβεβαίωση για τα επιτεύγματα της Xiaomi σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια λειτουργίας και ένα πρελούδιο σε ένα νέο στάδιο εξέλιξης» τόνισε ο ιδρυτής της εταιρείας Lei Jun.

Η κινεζική εταιρεία έχει ανακοινώσει πως θα χρησιμοποιήσει μέρος της επένδυσης για να βελτιώσει τις επιλογές των χρηστών στην ψυχαγωγία. Τον περασμένο μήνα η εταιρεία είχε ανακοινώσει μεγάλες επενδυτικές συμφωνίες με τους προμηθευτές online video Youku Tudou και Iqiyi.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η αποτίμηση της χρηματιστηριακής αξίας της Xiaοmi στα 45 δισ. δολάρια την ανεβάζει στην πρώτη θέση μεταξύ των τεχνολογικών εταιρειών που βρίσκονται εκτός χρηματιστηρίου, πάνω από το Uber.

Η Xiaomi ξεπέρασε το δεύτερο τρίμηνο την Samsung σε πωλήσεις κινητών στην Κίνα. Το 2015 αναμένει πως θα πουλήσει 60 εκατομμύρια κινητά σε παγκόσμιο επίπεδο, από 18,7 εκατομμύρια το 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v