Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Πτώση 0,5% του ΑΕΠ τον Νοέμβριο

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,5% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Ρωσία: Πτώση 0,5% του ΑΕΠ τον Νοέμβριο

Η οικονομία της Ρωσίας συρρικνώθηκε τον περασμένο μήνα για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, δεχόμενη πιέσεις από την μεγάλη πτώση στις τιμές του πετρελαίου και την κατάρρευση του εθνικού νομίσματος.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,5% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Σύμφωνα με αναλυτές η συρρίκνωση του Νοεμβρίου δείχνει πως η πρόσφατη κατρακύλα στο πετρέλαιο και η νομισματική κρίση οδηγούν στην ύφεση. Η κεντρική τράπεζα της χώρας εκτιμά πως η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 4,5% το 2015 αν η τιμή του πετρελαίου κινηθεί στα 60 δολάρια το βαρέλι.

Ο Dmitry Polevoy, επικεφαλής οικονομολόγος για την Ρωσία στην ING Bank στην Μόσχα, δήλωσε στους F.T. ότι η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης είναι αποτέλεσμα των κυρώσεων, της βουτιάς στο πετρέλαιο και του πανικού των αγορών νωρίτερα τον Δεκέμβριο. «Δεν υπάρχει λόγος αισιοδοξίας» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v