Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταζητούμενος στη Νότια Κορέα ο CEO του Uber

Ποινή φυλάκισης ως και δύο έτη αντιμετωπίζει ο CEO του Uber, μετά τις κατηγορίες που του απήγγειλαν οι αρχές της Νότιας Κορέας. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί πλήρως και ότι εμπιστεύεται την δίκαιη κρίση του δικαστηρίου.

Καταζητούμενος στη Νότια Κορέα ο CEO του Uber

Oι εισαγγελικές αρχές της Νότιας Κορέας απήγγειλαν κατηγορίες κατά του CEO του Uber, Travis Kalanick για παραβίαση του νόμου μεταφορών.

H παράβαση του συγκεκριμένου νόμου τιμωρείται με πρόστιμο 18.121 δολάρια και ποινή φυλάκισης δύο ετών. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μητροπολιτική κυβέρνηση της Σεούλ είχε διαμηνύσει νωρίτερα το 2014 πως μπορεί να απαγορεύσει την υπηρεσία διαμοιρασμού αυτοκινήτου και ανάλογες εφαρμογές επειδή δεν είναι ασφαλείς και ανταγωνίζονται τα ταξί και ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα προσφέρουν 905 δολάρια σε όσους προσφέρουν πληροφορίες για τις υπηρεσίες του Uber.

Αξιωματούχος των αρχών της Νότιας Κορέας δήλωσε στο Bloomberg πως το Uber λειτουργούσε παράνομα νοικιασμένα αυτοκίνητα ως ταξί. Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει για το αν οι εισαγγελείς αναμένουν ότι ο κ. Kalanick θα προσέλθει για ανάκριση.

Το Uber ανακοίνωσε από την πλευρά του πως θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές και ότι το δικαστήριο θα λάβει μια δίκαιη και εύλογη απόφαση.

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο η διάσημη εφαρμογή ήρθε αντιμέτωπη με μπαράζ απαγορεύσεων από την Βραζιλία ως την Ινδία. Στις 9 Δεκεμβρίου η εφαρμογή απαγορεύτηκε στην Ισπανία και στην Ταϋλάνδη, ενώ είχε προηγηθεί «μπλόκο» από τις αρχές του Δελχί, μετά από κατηγορίες ότι οδηγός της εταιρείας βίασε 26χρονη γυναίκα. Εν τω μεταξύ, εισαγγελείς στο Λος Άντζελες και στο Σαν Φρανσίσκο κατέθεσαν αγωγές κατά του Uber, μετά από καταγγελίες πως δεν δίνει ασφαλείς πληροφορίες στους πελάτες για το παρελθόν των οδηγών. Την ίδια εβδομάδα, η πόλη του Πόρτλαντ μήνυσε το Uber για παραβίαση της τοπικής νομοθεσίας, ενώ οι αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο κήρυξαν την εφαρμογή παράνομη και η Ολλανδία ανέστειλε την λειτουργία της υπηρεσίας UberPop.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v