Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sony: Θα κυκλοφορήσει την ταινία «Τhe Interview»

Σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών θα κυκλοφορήσει τελικά η πολύκροτη κωμωδία «Τhe Interview» της Sony. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως αναζητά εναλλακτικές πλατφόρμες για την προβολή της ταινίας.

Sony: Θα κυκλοφορήσει την ταινία «Τhe Interview»

Η Sony ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει την ταινία «The Interview» σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών την ημέρα των Χριστουγέννων, λίγες ημέρες μετά την απόφαση να ακυρώσει την προγραμματισμένη έξοδο στους κινηματογράφους.

O Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ,Μπαράκ Ομπάμα, επικροτεί την απόφαση της Sony να βγάλει το «The Interview» στις αίθουσες.

H εταιρεία είχε λάβει την περασμένη εβδομάδα την απόφαση να αναβάλλει την κυκλοφορία της κωμωδίας με θέμα την αποστολή δύο Αμερικανών πρακτόρων στην Βόρεια Κορέα , μετά την πρωτοφανή κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε και τις απειλές των χάκερ για χτυπήματα στις αίθουσες που είχαν προγραμματίσει να προβάλλουν την ταινία. 

Την Παρασκευή το FBI ανακοίνωσε πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Bόρεια Κορέα, λέγοντας πως το κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε είναι παρόμοιο με εκείνο που εντοπίστηκε στην επίθεση σε τράπεζες της Νότιας Κορέας το 2013.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει αρνηθεί ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση, ωστόσο αξιωματούχοι έχουν επαινέσει την κίνηση των χάκερ, ενώ έχουν εκφράσει ανοιχτά τον εκνευρισμό τους για το σενάριο της ταινίας και την σκηνή της δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ-ουν.

«Δεν εγκαταλείψαμε ποτέ την προσπάθεια να κυκλοφορήσουμε το The Interview και είμαστε ενθουσιασμένοι που η ταινία θα βρίσκεται στις αίθουσες τα Χριστούγεννα» τόνισε ο Μάικλ Λίντον, CEO της Sony.

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε την Παρασκευή ότι η απόφαση της Sony να αποσύρει το «Τhe Interview» ήταν λανθασμένη και προειδοποίησε την Βόρεια Κορέα με αντίποινα. Κατά της απόφασης της Sony είχε ταχθεί και ο Τζορτζ Κλούνεϊ, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να καθορίζει τι θα βλέπουν οι θεατές ο Κιμ Γιονγκ-ουν.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., δύο αίθουσες, η Plaza Atlanta και η αλυσίδα Alamo Drafthouse, ανέφεραν νωρίτερα στο twitter πως θα προβάλλουν την ταινία.

Η Sony είχε διαμηνύσει πως εξετάζει εναλλακτικούς τρόπους για την κυκλοφορία του φιλμ, όπως το βίντεο ή το streaming. Ο κ. Λίντον τόνισε την Τρίτη πως η προβολή σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών αποτελεί «μόνο το πρώτο βήμα».

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να διασφαλίσουμε περισσότερες πλατφόρμες και θέατρα ώστε η ταινία να φτάσει στο μεγαλύτερο δυνατό κοινό» υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v