Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coco-Cola: «Κόβει» ως και 2.000 θέσεις εργασίας

Η κίνηση της εταιρείας με έδρα την Ατλάντα των ΗΠΑ αποτελεί μέρος ενός σχεδίου μείωσης του κόστους που είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο, μετά από προειδοποίηση ότι μπορεί να χάσει τους στόχους για τα ετήσια κέρδη.

Coco-Cola: «Κόβει» ως και 2.000 θέσεις εργασίας

Η Coca-Cola σχεδιάζει να κόψει τουλάχιστον 1.000 με 2.000 θέσεις εργασίας τις ερχόμενες εβδομάδες, στην μεγαλύτερη εκκαθάριση του προσωπικού τα τελευταία 15 χρόνια.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η κίνηση της εταιρείας με έδρα την Ατλάντα των ΗΠΑ αποτελεί μέρος ενός σχεδίου μείωσης του κόστους που είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο, μετά από προειδοποίηση ότι μπορεί να χάσει τους στόχους για τα ετήσια κέρδη.

«Το βήμα λιτότητας αποτελεί ένα πολιτιστικό σοκ για μια εταιρεία η οποία παραδοσιακά αυξάνεται» τονίζει σε δημοσίευμα της η WSJ.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη εφημερίδα οι επενδυτές δεν έχουν πειστεί ότι οι περικοπές που σχεδιάζει η εταιρεία επαρκούν.«Το ιστορικό τους στην μείωση του κόστους δεν είναι πολύ δυνατό, οπότε οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί απέναντι τους» δήλωσε στην WSJ αναλυτής της Sanford Bernstein. O ίδιος εκτιμά πως η Coca Cola χρειάζεται περικοπές 3 με 4 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως από τότε που ανακοίνωσε το σχέδιο η εταιρεία, η τιμή της μετοχής έχει υποχωρήσει κατά 2,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v