Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Έκτακτα μέτρα στήριξης των τραπεζών

Η κίνηση της κεντρικής τράπεζας, σε συνδυασμό με την προηγούμενη παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος και την δέσμευση του υπουργείου Οικονομικών της Ρωσίας να μην επιβληθούν έλεγχοι κεφαλαίου, προσφέρει στήριξη στο ρούβλι.

Ρωσία: Έκτακτα μέτρα στήριξης των τραπεζών

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε πακέτο μέτρων για την ανακούφιση του τραπεζικού κλάδου της χώρας, καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την μετάδοση της ελεύθερης πτώσης του νομίσματος και την μεταμόρφωσή της σε απόλυτη κρίση ρευστότητας.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα παγώσει τις αποτιμήσεις των μετοχικών χαρτοφυλακίων των τραπεζών σε επίπεδα που επικρατούσαν πριν την πτώση του ρουβλίου, ότι θα επιτρέψει στις τράπεζες να αυξήσουν τα επιτόκια των καταναλωτικών δανείων, και ότι θα αναστείλει την απαίτηση να αναφέρουν οι τράπεζες άμεσα τυχόν πτώσεις στα επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας.

Η κίνηση της κεντρικής τράπεζας, σε συνδυασμό με την προηγούμενη παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος και την δέσμευση του υπουργείου Οικονομικών της Ρωσίας να μην επιβληθούν έλεγχοι κεφαλαίου, προσφέρει στήριξη στο ρούβλι, το οποίο αυτή την ώρα εκτινάσσεται 12,2% στα 60,53 ανά δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v