Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Bitcoin η χειρότερη επένδυση του 2014

To 2014 ήταν μια δύσκολη χρονιά για το ψηφιακό νόμισμα που βρέθηκε από τα 900 δολάρια τον Ιανουάριο στα 334. Οι απώλειες ήταν μεγαλύτερες ακόμα και από το αργεντίνικο πέσο, το ρωσικό ρούβλι και τις ελληνικές μετοχές.

Το Bitcoin η χειρότερη επένδυση του 2014

To διάσημο ψηφιακό νόμισμα που προκάλεσε τεράστιο θόρυβο στις αρχές του 2014 ήταν τελικά η χειρότερη επένδυση της χρονιάς, χειρότερη και από στοιχεία ενεργητικού όπως τα ομόλογα της Ουκρανίας και της Βενεζουέλας και το ρωσικό ρούβλι.

Σε ένα χρόνο το bitcoin έχει απωλέσει το 52% της αξίας του. Η απώλεια αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη από το αν είχε κανείς μετοχές στο ελληνικό χρηματιστήριο (-28%), το αργεντίνικο πέσο (-28%) και το ρωσικό ρούβλι (-51%).

Ωστόσο σύμφωνα με τον Matt Phillips του Quartz το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί το bitcoin έχασε το μισό της αξίας του σε ένα χρόνο. Κατά τον ίδιο, μια πιθανή απάντηση είναι πως ορισμένες από τις πιο «σκοτεινές» χρήσεις του νομίσματος – όπως το ξέπλυμα χρήματος - έγιναν πιο δύσκολο να εκτελεστούν καθώς οι έλεγχοι από τις αρχές έγιναν πιο αυστηροί.

Εν τω μεταξύ η κατάρρευση του ανταλλακτηρίου Mt. Gox επέφερε σημαντικό πλήγμα στην εμπιστοσύνη απέναντι στο ψηφιακό νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v