Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιούνκερ: Η Ουκρανία χρειάζεται $15 δισ. επιπλέον

Η Ουκρανία θα χρειαστεί επιπλέον οικονομική στήριξη, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να προσφέρει περιορισμένη βοήθεια, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Γιούνκερ: Η Ουκρανία χρειάζεται $15 δισ. επιπλέον

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπολογίζει ότι η Ουκρανία χρειάζεται περίπου επιπλέον 15 δισ. δολάρια χρηματοδότηση για να αντέξει την οικονομική κρίση, αλλά η Ευρωπαϊκη Ένωση μπορεί να προσφέρει περιορισμένη βοήθεια, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

«Η Ουκρανία θα χρειαστεί περισσότερη βοήθεια. Η αξιολόγηση του χρηματοδοτικού κενού της Ουκρανίας ολοκληρώθηκε από το ΔΝΤ. Η Ουκρανία θα χρειαστεί επιπλέον 15 δισ. δολάρια» ανέφερε την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ο κ. Γιούνκερ.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα του ΔΝΤ επισκέφτηκε το Κίεβο την περασμένη εβδομάδα για συνομιλίες σχετικά με το υφιστάμενο πακέτο των 17 δισ. δολαρίων. Μέχρι τώρα τα μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει πως το χρηματοδοτικό έλλειμμα υπολογίστηκε στα 15 δισ. δολάρια, αλλά είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται από αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v