Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pimco: Μεγάλη ζημιά στο fund λόγω ρουβλίου

Σε μια αγορά με εκατοντάδες ανοδικά call options αξίας 15 δισ. δολ. και πλέον, μόνο ένα συμβόλαιο (ένα συμβόλαιο 5 εκατ. δολ. που λήγει σε ένα χρόνο από σήμερα) παραμένει κερδοφόρο στην αγορά συναλλάγματος.

Pimco: Μεγάλη ζημιά στο fund λόγω ρουβλίου

Μετά την χειρότερη συνεδρίαση μέχρι στιγμής στην ρωσική κρίση, οι επιπτώσεις μεταδίδονται σε όλες τις διεθνείς αγορές αξιών και κεφαλαίου.

Η Pacific Investment Management Co. έχει έλθει αντιμέτωπη με διογκούμενες ζημίες από τα ρωσικά ομολογιακά ενεργητικά της. Σχεδόν όλα τα αισιόδοξα συμβόλαια option του ρουβλίου που είναι εισηγμένα στην αγορά των ΗΠΑ δεν έχουν πλέον καμία αξία. Και στην Νέα Υόρκη και το Λονδίνο οι brokers ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι δεν δέχονται πια εντολές επί του ρωσικού νομίσματος.

Το ύψους 3,3 δισ. δολ. Emerging Markets Bond Fund της Pimco έχει υποστεί ένα από τα μεγαλυτερα πλήγματα, καθώς είχε 803 εκατ. δολ. σε εταιρικά και κρατικά ομόλογα της Ρωσίας στα τέλη Σεπτεμβρίου, ήτοι το 21% των συνολικών ενεργητικών της, ένα μέγεθος διπλάσιο σε σύγκριση με τον δείκτη αναφοράς που ακολουθεί, σύμφωνα με το Bloomberg. Το κεφάλαιο διολίσθησε 7,9% τον περασμένο μήνα, πριν την μεγάλη κρίση, με χειρότερη εμφάνιση από το 95% των ανταγωνιστών της.

Οι traders και οι επενδυτές στην αγορά options συναλλάγματος βγήκαν εντελώς εκτός με την διολίσθηση 52% του ρουβλίου φέτος. Σε μια αγορά με εκατοντάδες bullish (με πρόβλεψη ανόδου) call options, αξίας 15 δισ. δολ. και πλέον, μόνο ένα συμβόλαιο (ένα συμβόλαιο 5 εκατ. δολ. που λήγει σε ένα χρόνο από σήμερα) παραμένει κερδοφόρο στην αγορά συναλλάγματος.

Όλα τα υπόλοιπα συμβόλαια έχουν χασούρα, αφού έδιναν στους traders το δικαίωμα αγοράς ρουβλίων σε συναλλαγματική ισοτιμία υψηλότερη από το χθεσινό κλείσιμο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v