Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Die Zeit: O Nτράγκι τηλεφώνησε στον Σόιμπλε για το QE

Την στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης για την εφαρμογή ενός προγράμματος QE αναζητά ο Ντράγκι σύμφωνα με την Die Zeit. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σόιμπλε, μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας την περασμένη εβδομάδα.

Die Zeit: O Nτράγκι τηλεφώνησε στον Σόιμπλε για το QE

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, τηλεφώνησε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά από την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας στις 4 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Die Zeit. 

H κίνηση του Ντράγκι έχει μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι ο επικεφαλής της Βundesbank, Γενς Βάιντμαν, είχε εκφράσει στην συγκεκριμένη συνεδρίαση την αντίθεση του στην αλλαγή της φρασεολογίας για τον ισολογισμό, ενώ έχει επανειλημμένα τονίσει τους κινδύνους από τις αγορές κρατικών ομολόγων. Σημειώνεται πως στη συνέντευξη τύπου μετά τη συνεδρίαση, ο κ. Ντράγκι επισήμανε πως η κεντρική τράπεζα «επιδιώκει» την αύξηση του ισολογισμού κατά 1 τρισ. ευρώ. Μέχρι τότε στις ανακοινώσεις του ο κ. Ντράγκι ανέφερε πως η κεντρική τράπεζα «αναμένει» την αύξηση του ισολογισμού κατά 1 τρισ. ευρώ. 

Ο ίδιος τόνισε στη συνέντευξη τύπου στις 4 Δεκεμβρίου πως η απόφαση για την αλλαγή φρασεολογίας δεν ήταν ομόφωνη, ενώ σύμφωνα με πηγές ο Βάιντμαν ήταν ένας εκ των δύο του Εκτελεστικού Συμβουλίου που διαφώνησαν. 

Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά πιθανό ο κ. Ντράγκι να τηλεφώνησε στον Σόιμπλε για να κερδίσει δημόσια στήριξη στις πολιτικές της ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v