Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Uber: Αναστολή λειτουργίας στην Ισπανία

Δικαστήριο της Μαδρίτης αποφάσισε να δεχτεί την αίτηση για προληπτικά μέτρα που κατέθεσε ένωση ταξί της πόλης. Η απόφαση κρίνει ότι το Uber αποτελεί «αθέμιτο ανταγωνισμό» για τους οδηγούς ταξί.

Uber: Αναστολή λειτουργίας στην Ισπανία

Δικαστήριο διέταξε την Τρίτη την διακοπή όλων των δραστηριοτήτων της υπηρεσίας διαμοιρασμού αυτοκινήτου Uber στην Ισπανία.

Όπως μεταδίδει η El Pais, δικαστήριο της Μαδρίτης αποφάσισε να δεχτεί την αίτηση για προληπτικά μέτρα που κατέθεσε ένωση ταξί της πόλης. Στην απόφαση αναφέρεται ότι «οι οδηγοί του Uber δεν έχουν εξουσιοδότηση να κάνουν αυτή την δουλειά και η δραστηριότητα τους συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό».

Η απαγόρευση έρχεται μόλις μια ημέρα μετά το «μπλόκο» των αρχών του Νέου Δελχί στην Ινδία στο Uber, ενώ σήμερα αποφάσισαν να απαγορεύσουν την υπηρεσία και οι αρχές της Ταϊλάνδης.

Σημειώνεται πως η Μαδρίτη ήταν η δεύτερη ισπανική πόλη στην οποία ξεκίνησε να λειτουργεί το Uber, το οποίο αποτιμάται στα $40 δισ., μετά την Βαρκελώνη (Απρίλιο) και πριν την Βαλένθια (Οκτώβριο).

Οι οδηγοί ταξί κατηγορούν την εταιρεία για αθέμιτο ανταγωνισμό και έχουν πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό διαδηλώσεων και απεργιών τους τελευταίους μήνες. Η κυβέρνηση της Καταλονίας έχει διαμηνύσει ότι σχεδιάζει να ακινητοποιήσει οποιοδήποτε όχημα λειτουργεί παράτυπα ως ταξί, με το πρόστιμο για τους οδηγούς να φτάνει τα $6.000.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v