Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αγωγή κατά της Deutsche Bank για φοροδιαφυγή

Η αμερικάνικη κυβέρνηση διεκδικεί από την γερμανική τράπεζα πάνω από 190 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα και απλήρωτους φόρους. Η Deutsche Bank υποστηρίζει πως έχει έρθει σε διακανονισμό για τις κατηγορίες αυτές το 2009.

ΗΠΑ: Αγωγή κατά της Deutsche Bank για φοροδιαφυγή

To υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ άσκησε αγωγή κατά της Deutsche Bank για φοροδιαφυγή, λέγοντας ότι η γερμανική τράπεζα είχε δημιουργήσει εικονικές εταιρείες που της επέτρεπαν να αποφεύγει την καταβολή φόρων ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

Η αμερικάνικη κυβέρνηση διεκδικεί πάνω από 190 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα και απλήρωτους φόρους.

«Μέσα από παράνομες διαβιβάσεις που περιελάμβαναν εικονικές εταιρείες, η Deutsche Bank προσπάθησε να εξαφανίσει τις φορολογικές της υποχρεώσεις» ανέφερε ο εισαγγελέας της περιφέρειας της Νέας Υόρκης, Preet Bharara.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η Deutsche Bank ανέφερε πως έχει ήδη έρθει σε διακανονισμό για παρόμοιες κατηγορίες της εφορίας (IRS) το 2009. Η γερμανική τράπεζα είχε καταβάλλει τότε 6 εκατ. δολάρια αλλά είχε αρνηθεί τις κατηγορίες ότι δεν κατέβαλλε φόρους που όφειλε στην αμερικάνικη κυβέρνηση.

«Διεκπεραιώσαμε πλήρως τις ανησυχίες της κυβέρνησης για αυτήν την προ 14ετιας συναλλαγή σε μια συμφωνία το 2009 με την IRS» τόνισε σε ανακοίνωση της η τράπεζα.

Με βάση την αγωγή που κατατέθηκε τη Δευτέρα, το σχέδιο της Deutsche Bank ξεκίνησε με την εξαγορά εταιρείας το 1999, η οποία είχε στην κατοχή της μετοχές της Bristol-Myers. Η πώληση της μετοχής θα οδηγούσε σε φορολογητέα κέρδη πάνω από 100 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με την αγωγή, η Deutsche Bank για να αποφύγει την καταβολή φόρων δημιούργησε τρεις εικονικές εταιρείες γνωστές ως BMY Acquisition, ΒΜΥ Statutory και BMY Corp.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v