Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΟΕ: «Πράσινο φως» σε σχέδιο για φθηνότερους Ολυμπιακούς

Τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής υπερψήφισαν σχέδιο 40 σημείων για την διοργάνωση φθηνότερων αγώνων. Θα επιτρέπεται η κατάθεση κοινών υποψηφιοτήτων από πόλεις και χώρες.

ΔΟΕ: «Πράσινο φως» σε σχέδιο για φθηνότερους Ολυμπιακούς

Ριζικές αλλαγές στην διοργάνωση ολυμπιακών αγώνων ενέκρινε τη Δευτέρα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ανοίγοντας το δρόμο για την διεξαγωγή αγωνισμάτων σε περισσότερες από μια πόλεις.

Οι αλλαγές είναι μέρος ενός σχεδίου 40 σημείων του προέδρου της ΔΟΕ, Thomas Bach, για τον εκσυγχρονισμό των αγώνων, μετά τις μόλις δύο υποψηφιότητες που κατατέθηκαν για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2022. Το Πεκίνο και το Αλματί του Καζακστάν είναι οι μοναδικές πόλεις που αγωνίζονται για την διοργάνωση των αγώνων, καθώς άλλες έξι αποφάσισαν να αποσυρθούν λόγω ανησυχιών για το υπερβολικό κόστος.

Σημειώνεται πως οι φετινοί αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας στοίχισαν περίπου 51 δισ. δολάρια, από 12 δισ. δολάρια που είχε υπολογιστεί το 2007.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Γερμανός Bach δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θέλει να κάνει την διαδικασία πιο φθηνή και προσιτή.

«Η επιτυχία του χθες δεν σημαίνει τίποτα για το σήμερα» σημείωσε χθες ο κ. Bach σε μέλη της ΔΟΕ. «Αν δεν αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές εδώ και τώρα, θα υποφέρουμε από αυτές πολύ σύντομα. Αν δεν προωθήσουμε οι ίδιοι αυτές τις αλλαγές, θα το κάνουν άλλοι για εμάς» υποστήριξε.

Το σχέδιο του κ. Bach προβλέπει μεταξύ άλλων να επιτρέπεται η χρήση υφιστάμενων εγκαταστάσεων και σταδίων και η κατάθεση κοινών υποψηφιοτήτων από πόλεις, χώρες ακόμα και περιοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v