Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FAZ: Η ΕΚΤ εξέτασε αγορές ομολόγων πάνω από €1 τρισ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξέτασε αγορές ομολόγων πάνω από 1 τρισ. ευρώ στην συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της FAZ.

FAZ: Η ΕΚΤ εξέτασε αγορές ομολόγων πάνω από €1 τρισ.

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συζήτησε την εφαρμογή προγράμματος ομολόγων ύψους πάνω από 1 τρισ. ευρώ στην συνάντηση αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής FAZ.

«Αφορούσε μια επέκταση του ισολογισμού πάνω από το 1 τρισ. ευρώ που έχει συζητηθεί δημόσια» μεταδίδει η FAZ, επικαλούμενη πηγή από κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συναντήθηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Σημειώνεται πως ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έχει δηλώσει δημόσια ότι στόχος των νέων μέτρων νομισματικής πολιτικής είναι η επέκταση του ισολογισμού στα επίπεδα που βρισκόταν στις αρχές του 2012, δηλαδή κατά 1 τρισ. ευρώ.

Νωρίτερα την Παρασκευή ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, προειδοποίησε για τους κινδύνους που περιμένουν την ΕΚΤ αν αντιγράψει τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης που εφάρμοσαν οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία.

«Ως κεντρική τράπεζα βρισκόμαστε σε εξαιρετικά άβολη θέση» σημείωσε ο κ. Βάιντμαν, συμπληρώνοντας πως η ευρωζώνη δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την ίδια φόρμουλα με την Ιαπωνία και άλλες χώρες. «Οι ευρωπαϊκές συνθήκες αποκλείουν αμοιβαιοποίηση κινδύνου» δήλωσε συμπληρώνοντας πως η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ είναι δικαίως επεκτατική, αλλά «πολύ επεκτατική για τη Γερμανία».

Επίσης, τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια μειώνουν την προθυμία των χωρών να εφαρμόσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις καταλήγει ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v