Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο μεγάλος πόλεμος Google-Microsoft για το... γραφείο μας!

Η Google προσφέρει σε εξωτερικές εταιρείες προμήθειες άνω του 20% για να προωθήσουν σε επιχειρήσεις το λογισμικό της. "Εμπόδιο" η κυριαρχία της Microsoft με το Outlook και το Office.

Ο μεγάλος πόλεμος Google-Microsoft για το... γραφείο μας!

Η Google θέλει να... καταλάβει το γραφείο σας!

Ο τεχνολογικός γίγαντας, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal, προσφέρει σε εξωτερικές εταιρείες με μεγάλη επιρροή, υψηλότερες προμήθειες προκειμένου να προωθούν σε επιχειρήσεις το λογισμικό της Google για τους χώρους εργασίας.

Η Google θέλει να προσφέρει στις εταιρείες αυτές, τους resellers, προμήθεια υψηλότερη του 20% των εσόδων που ήδη κρατούν από την πώληση του λογισμικού Apps for Work της Google.

«Προσπαθούν να μπουν σε αυτούς τους χώρους με μια νεότερη γενιά κοινού, τους ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει και χρησιμοποιούν για προσωπικούς λόγους το Gmail και τα Google Docs», ανέφερε στο CNBC ο Jeremy Rosenberg της Allison+Partners. «Δημιουργεί μια ευκαιρία ώστε να μπουν στον χώρο αυτόν λίγο πιο επιθετικά».

Ποιο είναι το εμπόδιο; Η Microsoft. Η εταιρεία κατέχει τα πρωτεία στο λογισμικό για τους χώρους εργασίας, με το Outlook και το Office, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες εταιρείες, σημειώνει η Wall Street Journal.

Η κίνηση της Google έρχεται σε μια περίοδο που η Apple επιχειρεί να μπει στον εταιρικό κόσμο μέσω της συνεργασίας της με την IBM και που η Microsoft λάνσαρε το Office για κινητές συσκευές, δωρεάν.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας ερευνών Gartner, οι δαπάνες για εταιρικό λογισμικό θα αγγίξουν τα 344 δισ. δολάρια το 2015, εμφανίζοντας άνοδο 7,3% έναντι του 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v