Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Αμετάβλητο στο 0,05% το επιτόκιο του ευρώ

Το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης διατήρησε σταθερό στο αρνητικό ρεκόρ του 0,05% το βασικό επιτόκιο δανεισμού, κατά την τακτική συνεδρίαση στην Φρανκφούρτη.

ΕΚΤ: Αμετάβλητο στο 0,05% το επιτόκιο του ευρώ

Αμετάβλητα διατήρησε, όπως αναμενόταν ευρέως στις αγορές, τα επιτόκια της ευρωζώνης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης διατήρησε σταθερό στο αρνητικό ρεκόρ του 0,05% το βασικό επιτόκιο δανεισμού, το επιτόκιο αναχρηματοδότησης, κατά την τακτική συνεδρίαση στην Φρανκφούρτη.

Αμετάβλητα παρέμειναν επίσης το επιτόκιο δανεισμού στο 0,3% και το επιτόκιο καταθέσεων στο -0,2%.

Η απόφαση ήταν αναμενόμενη για την συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών.

Το ευρώ, που κινετίαι στα χαμηλότερα επίπεδα 28 μηνών, υποχωρεί περαιτέρω μετά την απόφαση από την Φρανκφούρτη, και διαμορφώνεται το μεσημέρι στα 1,2309 δολάρια.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην συνέντευξη Τύπου του κεντρικού τραπεζίτη της ευρωζώνης, του Μάριο Ντράγκι, που θα προσφέρει ενδείξεις για την πιστωτική στρατηγική της ΕΚΤ.

Ο κ. Ντράγκι έχει δεσμευθεί να κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να στηρίξει την ευρωζώνη και αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ ενδεχομένως να φτάσει μέχρι στο σημείο να αγοράσει απευθείας κρατικά ή εταιρικά ομόλογα.

Πάντως για την ώρα η κεντρική τράπεζα φαίνεται ότι θα περιμένει να διαπιστώσει τις επιδράσεις της ισχύουσας στρατηγικής παροχής ρευστότητας, που περιλαμβάνει αγορές καλυμμένων ομολόγων και ABS, πριν προχωρήσει σε τυχόν πρόσθετα μέτρα, ίσως στις αρχές του επόμενου έτους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v