Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Βλέπει ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές δια χειρός Ντράγκι

Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι ένα QE στην ευρωζώνη θα οδηγήσει σε αύξηση 10% στα κέρδη ανά μετοχή (EPS) των ευρωπαϊκών εταιρειών το 2015. Ο αντίκτυπος από το χαμηλό ευρώ και την ενίσχυση του πληθωρισμού.

UBS: Βλέπει ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές δια χειρός Ντράγκι

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε αγορές κρατικών ομολόγων το Μάρτιο προβλέπει η UBS, σημειώνοντας πως η νέα νομισματική τόνωση θα δώσει ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι ένα QE στην ευρωζώνη θα οδηγήσει σε αύξηση 10% στα κέρδη ανά μετοχή (EPS) των ευρωπαϊκών εταιρειών το 2015. Πρόκειται για την πρώτη διψήφια άνοδο στα κέρδη ανά μετοχή τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με την UBS τα κέρδη θα ενισχυθούν από την αποδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου και την επακόλουθη αύξηση των εξαγωγών και την τόνωση του πληθωρισμού.

Αν η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου βρίσκεται στο 1.15 στο τέλος του 2015, σημειώνει η UBS, το τέταρτο τρίμηνο θα σημειωθεί «η μεγαλύτερη ώθηση από ισοτιμιακές μεταβολές στα κέρδη τα τελευταία 17 έτη».

Η UBS βλέπει ακόμα έναν θετικό αντίκτυπο από την πτώση των αποδόσεων στα ομόλογα που θα επιφέρει ένα QE, η οποία θα διευκολύνει την αναχρηματοδότηση των εταιρειών.

Oι τομείς με μεγάλη έκθεση σε συνάλλαγμα και υψηλή μόχλευση θα επωφεληθούν περισσότερο από την νομισματική τόνωση, εκτιμά η UBS.

Διάγραμμα με τους τομείς που θα επωφεληθούν περισσότερο από ένα αδύναμο ευρώ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v