Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Εφοδος εισαγγελέων στα γραφεία της Airbus

Υπάλληλοι της εισαγγελίας του Μονάχου έκαναν έρευνα στα γραφεία της Airbus στη Γερμανία αυτό το φθινόπωρο. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται συμβόλαια του αμυντικού βραχίονα στη Σαουδική Αραβία κσι στην Ρουμανία.

Γερμανία: Εφοδος εισαγγελέων στα γραφεία της Airbus

Oι γερμανικές εισαγγελικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της Airbus στη χώρα, στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση διαφθοράς δισεκατομμυρίων ευρώ σε επενδυτικά σχέδια στην Σαουδική Αραβία και στην Ρουμανία.

Όπως μεταδίδει η WSJ, υπάλληλοι της εισαγγελίας του Μονάχου έκαναν έρευνα στα γραφεία της Airbus στη Γερμανία αυτό το φθινόπωρο.

Την είδηση επιβεβαίωσε η Airbus, λέγοντας ότι η εισαγγελία ερευνά «πιθανές παρατυπίες» σχετικά με έργα παρακολούθησης και φύλαξης συνόρων του αμυντικού βραχίονα της εταιρείας. Παράλληλα, τόνισε ότι η αμυντική μονάδα, η Airbus Defence and Space GmbH, συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές.

Σημειώνεται ότι η Airbus εξασφάλισε συμβόλαιο για την προστασία των συνόρων της Σαουδικής Αραβίας το 2009 και της Ρουμανίας το 2004.

Η πληροφορία για την επιδρομή στα γραφεία της Airbus μεταδόθηκε νωρίτερα την Τετάρτη από τη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v