Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 16 μηνών ο συνολικός ΡΜΙ ευρωζώνης

Αντιμέτωπη ξανά με την ύφεση η ευρωζώνη. Αρνητική έκπληξη οι δείκτες ΡΜΙ για τις δραστηριότητες του ιδιωτικού τομέα. Οι συνεχιζόμενες μειώσεις τιμών από τις επιχειρήσεις δεν οδηγούν σε ανάπτυξη. Μείωση των νέων παραγγελιών για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2013.

Σε χαμηλό 16 μηνών ο συνολικός ΡΜΙ ευρωζώνης

Δυσμενέστεροι των προσδοκιών είναι οι δείκτες δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον ιδιωτικό κλάδο της ευρωζώνης. «Η ευρωζώνη φαίνεται πως θα καταγράψει ανάπτυξη μόλις 0,1% του ΑΕΠ το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ είναι μεγάλες οι πιθανότητες αυτή η στασιμότητα να γυρίσει σε νέα ύφεση με το νέο χρόνο εάν δεν υπάρξουν ενδείξεις ανάκαμψης της ζήτησης» δήλωσε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής ανάλυσης της Markit.

Συγκεκριμένα, ο συνολικός δείκτης ΡΜΙ βούλιαξε το Νοέμβριο στο 51,1 από 52,1 τον προηγούμενο μήνα. Η αρχική ένδειξη για το Νοέμβριο ήταν στο 51,4.

Ο δείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε στο 49,7 από 50,8 τον προηγούμενο μήνα.  Ο δείκτης ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών υποχώρησε στο 51,1 από 52,3 τον Οκτώβριο, ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως οι επιχειρήσεις ακολουθούν πολιτική μείωσης των τιμών εδώ και τρία χρόνια.

«Οι συνεχιζόμενες μειώσεις τιμών σε συνδυασμό με τις ενδείξεις επιδείνωσης και στις χώρες του πυρήνα, θα προβληματίσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία συνεδριάζει αύριο και μάχεται για την ανάκαμψη της οικονομίας και για την στήριξη του πληθωρισμού» σχολιάζει το Reuters. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v