Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλογερμανική στήριξη στο πακέτο €300 δισ του Γιούνκερ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schauble ανέφερε ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα ετοιμάσουν σχέδια που θα επικεντρώνονται «σε στρατηγικές επενδύσεις για το μέλλον» και σε περισσότερες «ιδιωτικές επενδύσεις»

Γαλλογερμανική στήριξη στο πακέτο €300 δισ του Γιούνκερ

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας εξέφρασαν στήριξη στο πακέτο των 300 δισ. ευρώ του Γιούνκερ και τόνισαν ότι θα προτείνουν κοινά επενδυτικά σχέδια στα μέσα Δεκεμβρίου.

Όπως μεταδίδει η WSJ, τα σχόλια των αξιωματούχων των δύο χωρών έγιναν μετά από συνάντηση του Γαλλο-Γερμανικού Χρηματοπιστωτικού και Οικονομικού Συμβουλίου στο Βερολίνο, στην οποία μετείχαν και αξιωματούχοι των κεντρικών τραπεζών των δύο χωρών.

Οι υπουργοί συζήτησαν «την οικονομική κατάσταση στην Γαλλία, την Γερμανία και την ευρωζώνη συνολικά, όπου η ανάκαμψη είναι υποτονική και υπάρχει ανάγκη για δράση ώστε να στηριχτεί η εμπιστοσύνη και να ενισχυθεί η βιώσιμη ανάπτυξη», τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την συνάντηση. «Η Γερμανία και η Γαλλία καλωσορίζουν το σχέδιο Γιούνκερ και έχουν πλήρη επίγνωση της ευθύνης τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schauble ανέφερε ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα ετοιμάσουν σχέδια που θα επικεντρώνονται «σε στρατηγικές επενδύσεις για το μέλλον» και σε περισσότερες «ιδιωτικές επενδύσεις». Τα σχέδια θα εστιάζουν σε τομείς όπως η μεταφορά ενέργειας και σε ψηφιακά δίκτυα.

«Χρειαζόμαστε καλύτερη ποιότητα ανάπτυξης στην ευρωζώνη, ώστε οι χώρες όπως η δική μου να απολαμβάνουν ισχυρότερη ανάπτυξη» ανέφερε από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Michel Sapin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v