Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισραήλ: Πρόωρες εκλογές προκήρυξε ο Νετανιάχου

O πρωθυπουργός του Ισραήλ απέπεμψε τους κεντρώους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι δεν θα ανεχθεί αντιπολίτευση εντός της κυβέρνησης. Ζήτησε την διάλυση του κοινοβουλίου και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ισραήλ: Πρόωρες εκλογές προκήρυξε ο Νετανιάχου

O Iσραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, προκήρυξε την Τρίτη πρόωρες εκλογές και απέπεμψε τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης. 

«Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να ζητήσει την διάλυση του κοινοβουλίου όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να απευθυνθεί στο λαό για να λάβει μια καθαρή εντολή» τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος, ανέφερε ακόμα ότι διέταξε την αποπομπή του υπουργού Οικονομικών Γιαίρ Λαπίντ και της υπουργού Δικαιοσύνης, Τζίπνι Λίνβι, επικεφαλής και οι δύο κεντρώων κομμάτων.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης και της χθεσινής ημέρας, οι υπουργοί Λαπίντ και Λίνβι εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση στην οποία είμαι επικεφαλής. Δεν θα ανεχθώ άλλη αντιπολίτευση μέσα στην κυβέρνηση» υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v