Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fisher: Η Fed πιο κοντά σε αλλαγή του guidance για επιτόκια

Ο αντιπρόεδρος της Fed, Stanley Fisher, υποστήριξε πως πλησιάζει η ώρα για να απαλείψει η Fed από τις ανακοινώσεις της τη φράση ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για «σημαντικό χρονικό διάστημα».

Fisher: Η Fed πιο κοντά σε αλλαγή του guidance για επιτόκια

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιο κοντά στο να εγκαταλείψει τη φράση ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά χαμηλά επίπεδα για «σημαντικό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Fed, Stanley Fischer την Τρίτη.

Σε συνάντηση του WSJ CEO Council, ο κ. Fischer αρνήθηκε να σχολιάσει αν η μελλοντική καθοδήγηση για τα επιτόκια θα αλλάξει στην επόμενη συνάντηση των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας σε δύο εβδομάδες.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο ίδιος υποστήριξε ότι η σταθερή βελτίωση της αγοράς απασχόλησης, εφόσον υπάρξουν και κάποια σημάδια ότι ο πληθωρισμός αρχίζει να ενισχύεται, θα είναι αρκετά για να αυξήσει η Fed τα επιτόκια από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Σε περίπτωση που ο πληθωρισμός συνεχίσει να κινείται χαμηλότερα, τότε η Fed θα πρέπει να το λάβει υπόψη της, επισήμανε ο κ. Fisher.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v