E.ON: Διαμελίζεται σε εναλλακτική και συμβατική

Η E.ON ανακοίνωσε ότι σκοπός είναι να συρρικνώσει τις βασικές επιχειρήσεις, για να επικεντρωθεί στην ανανεώσιμη ενέργεια, τα δίκτυα διανομής και την παροχή λύσεων προς τους καταναλωτές.

E.ON: Διαμελίζεται σε εναλλακτική και συμβατική

Ο κολοσσός παροχής ενεργειακών υπηρεσιών της Γερμανίας, E.ON SE, ανακοίνωσε ότι θα χωριστεί σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις, η μια εκ των οποίων θα επικεντρωθεί στις ανανεώσιμες πηγές και η άλλη, η νέα, στην συμβατική ενέργεια. Η κίνηση εντάσσεται στην προσπάθεια του ενεργειακού ομίλου να αντιμετωπίσει τις ταχύτατες μεταβολές στην αγορά ενέργειας και να διευκολύνει την αποτίμηση των ενεργητικών του.

Η νέα, εισηγμένη, επιχειρηση θα συμπεριλάβει την συμβατική παραγωγή ενέργειας της Ε.ΟΝ, τις συναλλαγές διεθνών ενεργειακών χρεογράφων, καθώς και τις μονάδες άντλησης και παραγωγής.

Η E.ON, ο μεγαλύτερος όμιλος κοινωφελών επιχειρήσεων της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι σκοπός είναι να συρρικνώσει τις βασικές επιχειρήσεις, για να επικεντρωθεί στην ανανεώσιμη ενέργεια, τα δίκτυα διανομής και την παροχή λύσεων προς τους καταναλωτές.

Η EON SE, που θα επικεντρώνεται στις εναλλακτικές πηγές, θα απολαμβάνει χαμηλή μεταβλητότητα και θα μπορέσει να αξιοποιήσει τα περιθώρια ανάπτυξης που προσφέρει η μεταμορφωση της αγοράς ενέργειας.

Σημειώνεται ότι η Ε.ΟΝ παράλληλα επιβεβαίωσε την πώληση των ισπανικών και πορτογαλικών περιουσιακών της στοιχείων, έναντι 2,5 δισ. ευρώ, στην αυστραλέζικη Macquarie Group.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v