Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αιμορραγία» $100 δισ. στην Pimco

Βαρύ το πλήγμα της αποχώρησης του Bill Gross. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Morningstar, συνεχίζεται η μαζική φυγή των επενδυτών από την Pimco.

«Αιμορραγία» $100 δισ. στην Pimco

Πέντε από τα 10 fund με τις μεγαλύτερες εκροές κεφαλαίων για το 2014 ανήκουν στην Pimco. Η μαζική φυγή κεφαλαίων από την Pimco  εκτιμάται πως συνολικά αγγίζει τα 100 δισ. δολ. καθώς χάνει σημαντικό μερίδιο της αγοράς από τους ανταγωνιστές της.

Τα στοιχεία της Morningstar πάντως, δείχνουν πως η φτωχή πορεία της Pimco είχε ξεκινήσει πριν την επεισοδιακή παραίτηση του Bill Gross, το Σεπτέμβριο και εκτείνεται πέρα από τα funds που εκείνος διαχειριζόταν. Το Total Return Fund και το Unconstrained Bond Fund βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τη μεγαλύτερη μείωση κεφαλαίων το2013. Μεγάλες είναι επίσης οι απώλειες για τα fund της Pimco σε ομόλογα υψηλών αποδόσεων, σε μοχλευμένα δάνεια και μετοχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επενδυτές στρέφονται ε άλλους διαχειριστές κεφαλαίων, όπως η Vanguard, η MetWest και η Goldman Sachs.

«Ο κ. Gross παραιτήθηκε από την Pimco ενώ άλλα στελέχη της συνωμοτούσαν για την απομάκρυνσή του» σχολιάζουν οι Financial Times και συμπληρώνουν: «Θεσμικοί επενδυτές, χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και ιδιώτες επενδυτές άρχισαν να αναθεωρούν τη σχέση τους με την εταιρεία νωρίτερα φέτος, μετά από μία περίοδο φτωχών αποδόσεων και εν μέσω πηχυαίων τίτλων στις εφημερίδες για τους ιστορικούς καβγάδες και την εσωτερική αντιπαλότητα στους κόλπους της Pimco.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v