ING: Περικοπές 1.700 θέσεων εργασίας στην Ολλανδία

Η ING σκοπεύει να επεκτείνει τις ψηφιακές δραστηριότητες και να αυξήσει τις επενδύσεις πληροφορικής στα ολλανδικά καταστήματα, παράλληλα με τις περικοπές προσωπικού στα υποκαταστήματα, τα call centers και τα κεντρικά γραφεία.

ING: Περικοπές 1.700 θέσεων εργασίας στην Ολλανδία

H ING Groep NV, η ολλανδική τράπεζα που ξεπλήρωσε τα δάνεια διάσωσης στις αρχές του μήνα, θα προχωρήσει σε περικοπές 1.700 θέσεων εργασίας προκειμένου να απλοποιήσει και να αυτοματοποιήσει τα συστήματα και τις διαδικασίες στην εγχώρια αγορά.

Η τράπεζα θα προκαταβάλει πρόβλεψη προ φόρων για εθελουσίες εξόδους της τάξης των 320 εκατ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η ING.

Ο όμιλος, που απασχολεί εργατικό δυναμικό 53.000, δήλωσε ότι οι περικοπές θα εφαρμοστούν σε ορίζοντα τριετίας και θα προκαλέσουν ετήσιες καθαρές εξοικονομήσεις περίπου 270 εκατ. ευρώ από το 2018.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η ABN Amro ανακοίνωσε περικοπές 1.000 θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο της συρρίκνωσης του δικτύου υποκαταστημάτων που προκαλεί η στροφή των καταναλωτών στις τηλεφωνικές τραπεζικές υπηρεσίες.

Η ING, που έλαβε κεφάλαια διάσωσης 10 δισ. ευρώ το 2008, σκοπεύει να επεκτείνει τις ψηφιακές δραστηριότητες και να αυξήσει τις επενδύσεις πληροφορικής στα ολλανδικά καταστήματα, παράλληλα με τις περικοπές προσωπικού στα υποκαταστήματα, τα call centers και τα κεντρικά γραφεία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v