Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Η ΒΤ εξετάζει εξαγορά της O2

Η ΒΤ ανέφερε πως βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις με δύο εταιρείες, αναγνωρίζοντας ως στόχο μόνο την O2. Σύμφωνα με το Bloomberg η δεύτερη εταιρεία είναι η EE των Orange και Deutsche Telekom.

Βρετανία: Η ΒΤ εξετάζει εξαγορά της O2

Η BT βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της O2 από την Telefonica ή μια άλλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η EE, ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας που ανήκει στην Orange και την Deutsche Telekom, είναι η άλλη εταιρεία με την οποία συζητά η BT, ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή στο Bloomberg.

Η βρετανική εταιρεία ανέφερε πως βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις με δύο εταιρείες και αναγνώρισε μόνο την O2 ως πιθανό στόχο. Με βάση τα στοιχεία της Macquarie η EE και O2 αποτιμούνται πάνω από 15 δισ. δολάρια η κάθε μία.

Η συμφωνία με οποιαδήποτε από τις δύο εταιρείες θα καθιστούσε την BT τον μεγαλύτερο πάροχο τηλεφωνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και δεν θεωρείται βέβαιη η υπογραφή μιας συμφωνίας, ανέφεραν σε ξεχωριστές ανακοινώσεις η BT και η Telefonica.

Εκπρόσωποι της Deutsche Telekom, της Orange και της EE αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Καλά πληροφορημένες πηγές δήλωσαν στο Bloomberg πως οι μέτοχοι της EE έχουν ξεκινήσει και πάλι συζητήσεις για πώληση της εταιρείας,

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v