Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coeure: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα

Το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου το Δεκέμβριο, δήλωσε ο Benoit Coeure. «Παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ προσεκτικά» τόνισε.

Coeure: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει περισσότερα μέτρα εφόσον χρειαστεί, τόνισε o Βenoit Coeure, λέγοντας πως το Συμβούλιο θα συζητήσει το ενδεχόμενο αγοράς κρατικών ομολόγων στην επόμενη συνάντηση τον Δεκέμβριο.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα αν χρειαστεί, οπότε θα παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ προσεκτικά» δήλωσε σε συνέντευξη του στο Bloomberg το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ. 

«Θα τη συζητήσουμε όταν συναντηθούμε ξανά τον Δεκέμβριο και υπάρχει ομόφωνη συμφωνία μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι μπορεί να υπάρξουν καταστάσεις που πρέπει να κάνουμε περισσότερα» πρόσθεσε ο κ. Coeure.

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Draghi δήλωσε πως η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να ενισχυθεί ο πληθωρισμός το ταχύτερο δυνατό, αυξάνοντας τις προσδοκίες για έναρξη αγορών κρατικών ομολόγων. Ωστόσο το ενδεχόμενο ενός προγράμματος αγορών κρατικών ομολόγων συνεχίζει να βρίσκει την αντίσταση της Γερμανίας.

Νωρίτερα τη Δευτέρα ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Jens Weidmann προειδοποίησε πως θα είναι δύσκολο να εφαρμοστούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του χαμηλού πληθωρισμού.«Φυσικά υπάρχουν και άλλα μέτρα τα οποία είναι πιο δύσκολα, γιατί δεν έχουν δοκιμαστεί, γιατί είναι λιγότερο ξεκάθαρα και φυσικά φτάνουν στα νομικά όρια για το τι επιτρέπεται να γίνει» υποστήριξε ο κ. Weidmann.«Για αυτό είναι τόσο έντονες οι διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v