Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dijsselbloem: Η Ολλανδία είχε σχέδιο επιστροφής στο εθνικό της νόμισμα

Για το χειρότερο σενάριο ήταν έτοιμη η Ολλανδία. Υπήρχε σχέδιο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, παραδέχτηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Jeroen Dijsselbloem.

Dijsselbloem: Η Ολλανδία είχε σχέδιο επιστροφής στο εθνικό της νόμισμα

Η Ολλανδία είχε έτοιμο σχέδιο για επιστροφή στο ολλανδικό φιορίνι σε περίπτωση που η κρίση στο ευρώ γινόταν ανεξέλεγκτη, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας Jeroen Dijsselbloem.

Όταν η δημοσιονομική κρίση βρισκόταν στην κορύφωσή της, η κυβέρνηση της Ολλανδίας «είχε προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο», προσέθεσε ο Dijsselbloem.

Ωστόσο, τόνισε «οι αρχηγοί των κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του υπουργικού συμβουλίου ήθελαν να διατηρηθεί η Ευρωζώνη και να παραμείνει το ευρώ ως ενιαίο νόμισμα».Επιπλέον διευκρίνισε ότι ποτέ δεν τυπώθηκαν ολλανδικά φιορίνια.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του 2012, τα πονταρίσματα πολλαπλασιάζονταν στο ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης καθώς η κρίση χρέους που είχε ξεκινήσει από την Ελλάδα εξαπλωνόταν σε Ισπανία και Ιταλία και το κόστος δανεισμού είχε εκτοξευτεί για τις εν λόγω χώρες.

Ήταν περίπου εκείνη την περίοδο που ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι είχε δηλώσει ότι θα πράξει ότι χρειαστεί προκειμένου να σωθεί το ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v