Bloomberg: Τα stress test δεν ανέκτησαν την εμπιστοσύνη

Οι ρυθμιστικές αρχές δεν έπραξαν αρκετά για να αποτραπεί μία νέα κρίση και τα stress test δεν ήταν αρκετά ακριβή για να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στις τράπεζες. Αυτή είναι η θέση της πλειοψηφίας αναλυτών και διαχειριστών, σύμφωνα με poll του Bloomberg.

Bloomberg: Τα stress test δεν ανέκτησαν την εμπιστοσύνη

Ανικανοποίητοι από τα τελευταία stress test που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της ευρωζώνης, δηλώνουν αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίων.

Η ισχυρή πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στη σχετική δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, το 51%, δηλώνει πως τα stress test δεν έδωσαν ακριβή στοιχεία για την χρηματοοικονομική σταθερότητα των τραπεζών και κατά συνέπεια δεν πετυχαίνουν την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στον κλάδο. Το 32% των ερωτηθέντων χαρακτήρισε τα stress test ακριβή και το 17% απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

«Βελτιώσαμε τις τράπεζες με περισσότερα κεφάλαια και μεγαλύτερη διαφάνεια, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό» δήλωσε ο Μιχάλης Νικολέτος, της AppleTree Capital και συμπλήρωσε: «Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν μερικές τράπεζες που είναι σε χειρότερη κατάσταση από ότι φάνηκε στα test».

Το 56% των ερωτηθέντων δήλωσε επίσης ότι οι ρυθμιστικές αρχές δεν έπραξαν αρκετά για να αποτραπεί μία νέα χρηματοοικονομική κρίση στην Ευρώπη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v