Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Actavis: Εξαγορά της Allergan έναντι 66 δισ. δολ.

Με το deal η Allergan προσπαθεί να προστατευθεί από την επιθετική εξαγορά ομάδας στην οποία περιλαμβάνονται η Valeant Pharmaceuticals και ο ακτιβιστής επενδυτής Γουίλιαμ Άκμαν.

Actavis: Εξαγορά της Allergan έναντι 66 δισ. δολ.

Η Actavis PLC δέχτηκε να εξαγοράσει την Allergan Inc. σε μια συμφωνία που αποτιμά την εταιρία παρασκευής του Botox στα $66 δισ.

Με το deal η Allergan προσπαθεί να προστατευθεί από την επιθετική εξαγορά ομάδας στην οποία περιλαμβάνονται η Valeant Pharmaceuticals International Inc. και ο ακτιβιστής επενδυτής Γουίλιαμ Άκμαν, μέσω του hedge fund του, Pershing Square Capital Management.

Η τωρινή συμφωνία προβλέπεται ότι η Actavis θα ανταλλάξει $129,22 σε ρευστό και 0,3683 μετοχές της Actavis, για κάθε μια μετοχή της Allergan. Με βάση την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής, η μεταβίβαση αποτιμά την Allergan στα περίπόυ 219 δολ. ανά μετοχή.

Ο συνδυασμός των δύο επιχειρήσεων θα δημιουργήσει μια από τις 10 μεγαλύτερες διεθνείς φαρμακευτικές επιχειρήσεις του πλανήτη, βάση εσόδων από πωλήσεων, με συνολικά ετήσια έσοδα που προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 23 δισ. δολ. το 2015.

Την συμφωνία ενέκριναν ομόφωνα τα δ.σ. των Actavis και Allergan, και απολαμβάνει την υποστήριξη των διοικητικών ομάδων και των δύο επιχειρήσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v