Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς έβγαλε $150 εκατ. φέτος ο... Michael Jackson

Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται το όνομα του Michael Jackson έχουν ανακοινώσει περίπου 600 εκατ. δολάρια έσοδα μετά το θάνατο του βασιλιά της ποπ το 2009 και επτά νέα άλμπουμ. Η επέκταση του συμβολαίου με τη Sony, η περιοδεία Immortal Tour και η ταινία This is it.

Πώς έβγαλε $150 εκατ. φέτος ο... Michael Jackson

Οι νεκροί μουσικοί παράγουν συχνά περισσότερα κέρδη από τους ζωντανούς, με πιο τρανταχτό παράδειγμα τον βασιλιά της ποπ Michael Jackson, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Όπως σημειώνει το αμερικάνικο περιοδικό, οι άνθρωποι που διαχειρίζονται το όνομα του Michael Jackson έχουν ανακοινώσει περίπου 600 εκατ. δολάρια έσοδα από το θάνατο του βασιλιά της ποπ το 2009 και επτά νέα άλμπουμ.

Όταν πέθανε από ένα φονικό κοκτέιλ αναισθητικών και ηρεμιστικών τον Ιούνιο του 2009, ο διάσημος μουσικός είχε χρέη πάνω από 500 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με έγγραφα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες. Το μεγαλύτερο μέρος προήλθε από τα έξοδα συντήρησης του αχανούς ράντσου του, την αντιμετώπιση κατηγοριών για κακοποίηση ανηλίκων και την αγορά υπερπολυτελών αγαθών.

«Αν ο Jackson ήταν επένδυση, θα ήταν ομόλογο “σκουπίδι”», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πιο έξυπνη επιχειρηματική κίνηση του τραγουδιστή ήταν η ανάθεση της διαχείρισης του ονόματός του στον δικηγόρο του John Branca και στον μουσικό παραγωγό και οικογενειακό φίλο John McClain. Στα χέρια τους το όνομα του Jackson προσέφερε έσοδα 250 εκατ. δολαρίων, μέσω της επέκτασης του συμβολαίου με τη Sony. H κυκλοφορία της ταινίας This is It προσέφερε άλλα 260 εκατ. δολάρια. Οι πωλήσεις εισιτηρίων από το Immortal World Tour έφεραν στα ταμεία άλλα 371 εκατ. δολάρια.

Το 2012 οι Branca και McClain κατάφεραν να διαγράψουν πλήρως τα χρέη του Jackson και το 2014 αναμένεται να είναι η καλύτερη χρονιά του τραγουδιστή, με έσοδα κοντά στα 150 εκατ. δολάρια και την κυκλοφορία του άλμπουμ Xscape.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v