Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα-Αυστραλία: Συμφωνία ζώνης ελευθέρων συναλλαγών

Η συμφωνία προβλέπει επίσης μεταξύ άλλων το αμοιβαίο άνοιγμα των χρηματιστηριακών αγορών των δύο χωρών, που θα υποστηρίξουν και την περαιτέρω διεθνοποίηση του κινεζικού νομίσματος.

Κίνα-Αυστραλία: Συμφωνία ζώνης ελευθέρων συναλλαγών

Η Κίνα και η Αυστραλία υπέγραψαν συμφωνία ζώνης ελευθέρων εμπορικών συναλλαγών, που εμβαθύνει τις οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, οι οποίες ήδη αποτελούν μεγάλους εμπορικούς εταίρους.

Η συμφωνία, που συζητείτο επί σχεδόν μια δεκαετία μέχρι να ολοκληρωθεί, περιλαμβάνει δασμολογικές ρυθμίσεις που θα ευνοήσουν, μεταξύ άλλων, τους αγρότες, τους οινοπαραγωγούς και τις πολλές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών της Αυστραλίας.

Οι κινεζικές επιχειρήσεις θα απολαύσουν από την πλευρά τους μείωση στις γραφειοκρατικές διαδικασίες για επενδύσεων εταιριών στην Αυστραλία, ενώ οι Κινέζοι εργαζόμενοι θα έχουν καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης στην χώρα.

Η συμφωνία υπογράφηκε στην Καμπέρα κατόπιν της διεξαγωγής της  συνόδου κορυφής της G20 στο Μπρισμπέιν, και συνέπεσε με την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας Σι Ζινγκπίνγκ στην Αυστραλία.

Προβλέπει επίσης μεταξύ άλλων το αμοιβαίο άνοιγμα των χρηματιστηριακών αγορών των δύο χωρών, που θα υποστηρίξουν και την περαιτέρω διεθνοποίηση του κινεζικού νομίσματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v