Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Halliburton: Εξαγοράζει την Baker Hughes με $34,6 δισ.

Το βασικό της ανταγωνιστή εξαγοράζει η Halliburton. Συμφωνία 34,65 δισ. δολ με την Baker Hughes. Πως η πτωτική πορεία στην τιμή του μαύρου χρυσού αλλάζει τον χάρτη στον ενεργειακό κλάδο.

Halliburton: Εξαγοράζει την Baker Hughes με $34,6 δισ.

Αλλάζουν τα δεδομένα στο διεθνή ενεργειακό κλάδο, καθώς η Halliburton, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον χώρο του πετρελαίου, εξαγοράζει το νούμερο τρία του κλάδου, την Baker Hughes σε μία συμφωνία που αποτιμάται στα 34,65 δισ. δολ..

Η συμφωνία θα χρηματοδοτηθεί με μετρητά  και ανταλλαγή μετοχών και αποτιμά τη μετοχή της Baker Hughes στα 78,62 δολ. Με την ολοκλήρωση του deal, οι μέτοχοι της Baker θα ελέγχουν το 36% του νεοσύστατου ομίλου.

Το deal εγκρίθηκε ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο επιχειρήσεων, αλλά ενδεχομένως να αντιμετωπίσει εμπόδια από τις αντιμονοπωλιακές αρχές. Η Halliburton αναφέρει μάλιστα στην σχετική ανακοίνωση πως η συμφωνία αναμένεται να δημιουργήσει ετήσιες συνέργειες κόστους ύψους 2 δισ. δολ. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του νεοσύστατου ομίλου θα παραμείνει ο Dave Lesar.

«Η Halliburton εκμηδενίζει έτσι έναν από τους βασικούς της ανταγωνιστές, επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιό της και την παγκόσμια εμβέλειά της που η πτωτική πορεία της τιμής του μαύρου χρυσού βυθίζει τον ευρύτερο κλάδο» σχολιάζει το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v