Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Halliburton: Στα σκαριά συγχώνευση μαμούθ με Baker Hughes

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και μια συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί σύντομα, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στη WSJ. Η συγχώνευση θα πρέπει να λάβει το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές.

Halliburton: Στα σκαριά συγχώνευση μαμούθ με Baker Hughes

Η Halliburton βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της Baker Hughes, καθώς η πτώση στις τιμές του πετρελαίου ασκεί πιέσεις στην πετρελαϊκές εταιρείες.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι οι συζητήσεις προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και μια συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί σύντομα. Ωστόσο οι πηγές επισήμαναν πως δεν είναι βέβαιο ότι οι δύο πετρελαϊκοί κολοσσοί θα καταλήξουν σε συμφωνία ή ότι θα την εγκρίνουν οι ρυθμιστικές αρχές.

Μια εξαγορά της Baker Hughes πιθανότατα θα γίνει με premium σε σχέση με την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, η οποία βρισκόταν λίγο κάτω από τα 22 δισ. δολάρια την Πέμπτη. Μετά το δημοσίευμα η τιμή της μετοχής της Baker Hughes σημειώνει άνοδο 25%, ανεβάζοντας την χρηματιστηριακή αξία στα 26 δισ. δολάρια. Η χρηματιστηριακή αξία της Halliburton υπολογίζεται στα 48 δισ. δολάρια.

Αμέσως μετά το δημοσίευμα, η Baker Hughes ανακοίνωσε πως «βρίσκεται σε προκαταρκτικές συνομιλίες με την Halliburton».

Σημειώνεται ότι η Halliburton και η Baker Ηughes είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα των υποστηρικτικών υπηρεσιών έρευνας υδρογονανθράκων, πίσω από την Schlumberger.

«Oι δύο κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους» ανέφερε λέκτορας του πανεπιστημίου του Χιούστον στο Bloomberg. «H Ηalliburton και η Baker Hughes θα έπρεπε να αυξήσουν τον μεταξύ τους ανταγωνισμό για να διατηρήσουν το μερίδιο αγοράς, αλλά αυτό διευκολύνει τα πράγματα» πρόσθεσε. 

Το μερίδιο των δύο εταιρειών στις παγκόσμιες πωλήσεις

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v