Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yellen: Η Fed δεν μπορεί να αγνοεί την παγκόσμια οικονομία

Η εκπλήρωση των στόχων της Fed για την απασχόληση και τον πληθωρισμό απαιτούν μια βαθιά γνώση των εξελίξεων στην παγκόσμια οικονομία, δήλωσε την Πέμπτη η Janet Yellen.

Yellen: Η Fed δεν μπορεί να αγνοεί την παγκόσμια οικονομία

Η Fed πρέπει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις εκτός ΗΠΑ και τον αντίκτυπο τους στην αμερικανική οικονομία, δήλωσε την Πέμπτη η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Janet Yellen.

«Όπως όλοι γνωρίζετε η Fed είναι επικεντρωμένη στην επίτευξη των στόχων της για πλήρη απασχόληση και σταθερότητα των τιμών» ανέφερε η κ. Yellen σε ομιλία της σε συνέδριο για τα μακροοικονομικά.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η κ. Yellen δεν έκανε κάποιο σχόλιο για την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας ή για την νομισματική πολιτική.

«Επειδή η οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα γίνονται όλο και περισσότερο μέρος ενός παγκοσμιοποιημένου συστήματος, η εκπλήρωση αυτών των στόχων απαιτεί από εμάς να έχουμε μια βαθιά γνώση για το πώς οι εξελίξεις και οι χρηματοπιστωτικές αγορές και οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο επηρεάζουν την οικονομία των ΗΠΑ και επίσης πως οι πολιτικές στις ΗΠΑ επηρεάζουν τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις στο εξωτερικό» υποστήριξε η ίδια.

Τον περασμένο μήνα η Fed ανακοίνωσε την λήξη του προγράμματος αγορών ομολόγων, αλλά άφησε ανοιχτό το χρονοδιάγραμμα για την αύξηση των επιτοκίων που βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα από το 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v