Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενεζουέλα: Νέα βουτιά για τα ομόλογα

Η απόδοση του ομολόγου της Βενεζουέλας λήξης 2027 έχει αυξηθεί κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες τις τελευταίες επτά συνεδριάσεις, στο 18,51%. Σε χαμηλό έξι των υποχώρησε η τιμή την Τετάρτη, ενώ τo κόστος για 5ετη CDS είναι το υψηλότερο στον κόσμο.

Βενεζουέλα: Νέα βουτιά για τα ομόλογα

Oι επενδυτές ομολόγων εγκαταλείπουν την Βενεζουέλα, καθώς η πτώση της τιμής του πετρελαίου δυσχεραίνει την δυνατότητα της χώρας να πληρώσει το χρέος της και ενώ ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε το ενδεχόμενο υποτίμησης του νομίσματος.

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, η απόδοση του ομολόγου της Βενεζουέλας λήξης 2027 έχει αυξηθεί κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες τις τελευταίες επτά συνεδριάσεις, στο 18,51%. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2009.

Την Τετάρτη η τιμή του ομολόγου υποχώρησε στα 55,10 σεντς το δολάριο, χαμηλό περίπου έξι ετών. Τον τελευταίο μήνα τα ομόλογα αξίας 4 δισ. δολαρίων έχουν σημειώσει βουτιά 14,1%.To spread έναντι των αμερικάνικων ομολόγων εκτινάχθηκε σε υψηλά 16 ετών την Τετάρτη, στο 19,03%.

Εν τω μεταξύ, το κόστος ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας για πέντε χρόνια με CDS έχει σημειώσει άλμα 11,1 ποσοστιαίων μονάδων αυτόν τον μήνα και είναι το πιο ακριβό στον κόσμο.

Ο υπουργός Οικονομικών Rodolfo Marco Torres δήλωσε αυτήν την εβδομάδα πως δεν «υπάρχει σχέδιο υποτίμησης».

«Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την επίσημη ισοτιμία. Έχουμε πει στους επενδυτές να βασίζονται στην Βενεζουέλα, να μας εμπιστευτούν» ανέφερε σε συνέντευξη του στις 9 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v