Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Στο 0,7% επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη το γ' τρίμηνο

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg προέβλεπαν ότι το ρωσικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,3%.

Ρωσία: Στο 0,7% επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη το γ τρίμηνο

Το ΑΕΠ της Ρωσίας αυξήθηκε με 0,7% το τρίτο τρίμηνο σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 0,8% στο προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg προέβλεπαν ότι το ρωσικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,3%.

Το τρίτο διαδοχικό τρίμηνο επιβράδυνσης της ανάπτυξης σημαίνει ότι η οικονομία της Ρωσίας αναπτύσσεται με τον βραδύτερο ρυθμό από την ύφεση του 2009. Η Τράπεζα της Ρωσίας, η οποία προσπαθεί να συγκρατήσει την πτώση του εθνικού νομίσματος τους τελευταίους τρεις μήνες, ανέφερε αυτήν την εβδομάδα ότι η ανάπτυξη θα είναι μηδενική το 2015.

Ο επικεφαλής αναλυτής της AFK Sistema, ανέφερε στο Bloomberg ότι η ρωσική αγροτική παραγωγή βελτιώθηκε σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που μπορεί να ενίσχυσε το ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο. Ενδεχομένως να βοήθησε και η βιομηχανική παραγωγή, ειδικά στον αμυντικό τομέα, πρόσθεσε.

Ο δείκτης Micex παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος μετά την ανακοίνωση των στοιχείων. Το ρούβλι υποχωρεί 1,4% έναντι του δολαρίου. Το ρωσικό νόμισμα έχει υποχωρήσει 23% τους τελευταίους τρεις μήνες έναντι του δολαρίου, η χειρότερη επίδοση μεταξύ 170 νομισμάτων, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v