Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coeure: Ανησυχητική η πτώση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη

O Benoit Couere ανέφερε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ τάσσονται ομόφωνα υπέρ της λήψης νέων μέτρων, εφόσον κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο για την στήριξη της οικονομίας

Coeure: Ανησυχητική η πτώση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη

Η πτώση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη είναι πηγή ανησυχίας, ανέφερε την Πέμπτη το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Benoit Coeure.

«Αυτό που επίσης αποτελεί πηγή ανησυχίας είναι η πτώση του επίσημου πληθωρισμού και του δομικού πληθωρισμού» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, σε ομάδα αναλυτών και τραπεζιτών της Wall Street σε εκδήλωση στην Νέα Υόρκη. 

Ο ίδιος τόνισε ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ τάσσονται ομόφωνα υπέρ της λήψης νέων μέτρων, εφόσον κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο για την στήριξη της οικονομίας. 

Παράλληλα, επισήμανε πως τα μέλη του Συμβουλίου έχουν αποφασίσει τις παραμέτρους για τις αγορές τιτλοποιημένων δανείων ABS.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΚΤ ξεκίνησε τον Οκτώβριο τις αγορές καλυμμένων ομολόγων, ενώ μέσα στον Σεπτέμβριο θα αρχίσει τις αγορές ABS. Επί τάπητος βρίσκονται και οι αγορές κρατικών ομολόγων, ωστόσο στο μέτρο αυτό αντιτίθεται ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης και άλλες χώρες του πυρήνα.  Την Τετάρτη ο επικεφαλής της Bundesbank και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Jens Weidmann χαρακτήρισε επικίνδυνες τις αγορές κρατικών ομολόγων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v