Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FIFA: Πράσινο φως για τα Mundial σε Ρωσία και Κατάρ

"Το θέμα έχει κλείσει" αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής Ηθικής της FIFA. Τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022 θα διεξαχθούν οριστικά στη Ρωσία και στο Κατάρ αντίστοιχα.

FIFA: Πράσινο φως για τα Mundial σε Ρωσία και Κατάρ

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία (FIFA) δίνει το πράσινο φως για να προχωρήσουν κανονικά τα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2018 και του 2022 στη Ρωσία και στο Κατάρ αντιστοίχως. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η αρμόδια επιτροπή ηθικής της FΙFΑ δεν βρήκε στοιχεία για παράνομες, παρασκηνιακές διαδικασίες κατά την επιλογή των εν λόγω χωρών, παρά το σκάνδαλο που είχε προκληθεί.

Η έρευνα από την αρμόδια επιτροπή της FIFA ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες μετά από καταγγελίες από τα διεθνή ΜΜΕ για «δοσοληψίες» μεταξύ μελών της συνομοσπονδίας για να αποσπάσουν στήριξη στις υποψηφιότητες της Ρωσίας και του Κατάρ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως δεν εντοπίστηκε παράτυπη συμπεριφορά κατά τη διαδικασία διεκδίκησης από τη Ρωσία. Για την περίπτωση του Κατάρ αναφέρει πως «οι παρατυπίες ήταν περιορισμένου φάσματος» και δεν δημιουργούν την ανάγκη να ξαναγίνει διαδικασία ανάθεσης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022. «Το να εκτιμήσουμε, για παράδειγμα, ότι δόθηκαν φάκελοι με μετρητά σε αντάλλαγμα ψήφους είναι αφελές» καταλήγει ο Hans-Joachim Eckert πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής της FIFA.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v