Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alstom: Επιστρέφει 4 δισ. ευρώ στους μετόχους

Το διοικητικό συμβούλιο της Alstom αποφάσισε να διανείμει στους μετόχους το ένα τρίτο των εσόδων από το deal με την General Electric.

Alstom: Επιστρέφει 4 δισ. ευρώ στους μετόχους

Σε επιστροφή έως και 4 δισ. ευρώ στους μετόχους ενδέχεται να προχωρήσει η γαλλική Alstom εφόσον ολοκληρωθεί το deal με την General Electric.

Ο γαλλικός βιομηχανικός όμιλος έχει αποφασίσει την πώληση  σημαντικού μέρους των περιουσιακών του στοιχείων –κυρίως εκείνες που αφορούν στον κλάδο ενέργειας - στην General Electric ώστε να επικεντρωθεί στην κατασκευή τρένων. Το διοικητικό συμβούλιο της Alstom προτείνει τώρα να κρατήσει τα δύο τρίτα από τα 12,35 δισ. ευρώ που προκύπτουν με τη συμφωνία για να μειωθεί το χρέος της εταιρείας και να ενισχυθεί ο ισολογισμός της. Τα υπόλοιπα προτείνεται να διανεμηθούν στους μετόχους μέσω επαναγοράς μετοχών.

«Το διοικητικό συμβούλιο θέλει να εξασφαλίσει ισχυρή χρηματοοικονομική δομή για τον όμιλο ώστε να αντιμετωπίσει μελλοντικές λειτουργικές ανάγκες και να στηρίξει την ανάπτυξή του» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η συμφωνία με την General Electric έχει εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών. Οι μέτοχοι της Alstom θα ψηφίσουν για την επικύρωση της συμφωνίας στις 19 Δεκεμβρίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v