Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Weidmann: Επικίνδυνες οι αγορές κρατικών ομολόγων από ΕΚΤ

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ προειδοποίησε ότι οι αγορές κρατικών ομολόγων θα ενθαρρύνoυν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αυξήσουν το χρέος τους.

Weidmann: Επικίνδυνες οι αγορές κρατικών ομολόγων από ΕΚΤ

Η επεκτατική νομισματική πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι κατάλληλη αυτή την στιγμή, δήλωσε ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann, προειδοποιώντας παράλληλα για τους κινδύνους από τις αγορές κρατικών ομολόγων.

«Η επεκτατική νομισματική πολιτική είναι κατάλληλη» ανέφερε ο κ. Weidmann σε ομιλία που έδωσε στη Γερμανία. «Και είναι λογικό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έχει συζητήσει επιπρόσθετα μέτρα και θα συνεχίσει να το κάνει» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Weidmann προειδοποίησε παράλληλα ότι οι αγορές κρατικών ομολόγων θα ενθαρρύνουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αυξήσουν το χρέος τους.

«Οι αγορές κρατικών ομολόγων θα δημιουργούσαν λάθος κίνητρα, συγκεκριμένα θα ενθάρρυναν τις χώρες της ευρωζώνης να αυξήσουν το χρέος τους» τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Weidmann έχει συγκρουστεί με τον Mario Draghi για τα σχέδια επέκτασης του ισολογισμού της ΕΚΤ με την αγορά καλυμμένων ομολόγων και τίτλων ABS στα επίπεδα που βρισκόταν στις αρχές του 2012. Σε συνέντευξη του την Παρασκευή ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης υποστήριξε πως η αύξηση του ισολογισμού αποτελεί μια προσδοκία και όχι έναν στόχο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v