Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντράγκι: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει νέα μέτρα

Ο Μάριο Ντράγκι υποστήριξε πως η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν αρκεί. Κάλεσε τις κυβερνήσεις να ενθαρρύνουν τιις επενδύσεις και να κάνουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Ντράγκι: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει νέα μέτρα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια στα σημερινά χαμηλά επίπεδα και είναι έτοιμη να λάβει επιπρόσθετα μη συμβατικά μέτρα αν δεν αυξηθούν οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό, δήλωσε την Τετάρτη ο Μάριο Ντράγκι. 

Σε ομιλία που έδωσε στη Ρώμη ο κ. Ντράγκι ανέφερε πως ο συνδυασμός των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων και των αγορών στοιχείων ενεργητικού έχει δημιουργήσει μια νομισματική διευκόλυνση άνευ προηγουμένου. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος τόνισε πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει «περαιτέρω μέτρα νομισματικής πολιτικής αν επιδεινωθούν οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τον πληθωρισμό ή αν τα μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί αποδειχθούν ανεπαρκή». 

Ωστόσο, ο κ. Ντράγκι υποστήριξε πως η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν αρκεί και ότι για να υπάρξει αντίκτυπος στην πραγματική οικονομία πρέπει να αρχίσουν να δανείζουν και οι τράπεζες. Επίσης οι κυβερνήσεις πρέπει να ενθαρρύνουν τις επενδύσεις και να κάνουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την μείωση της ανεργίας.

«Είναι ξεκάθαρο πως χρειάζονται πολιτικές προσφοράς όσο και ζήτησης» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v